menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa oczyszczamy, płuczemy, kroimy, podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu, lub w wersji dietetycznej pieczemy w piekarniku aż do zrumienienia, następnie zalewamy wodą i gotujemy razem z przyprawami pół godziny. Przecedzamy i przechowujemy jak inne wywary.

ocena:

Wywar warzywny rumiany

składniki

  • 2 l wody
  • pół selera
  • 1 marchewka
  • cząstka kapusty włoskiej
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • 2-3 liście laurowe, 5–6 ziaren ziela angielskiego
  • 10 ziaren pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Warzywa oczyszczamy, płuczemy, kroimy, podsmażamy na patelni z odrobiną tłuszczu, lub w wersji dietetycznej pieczemy w piekarniku aż do zrumienienia, następnie zalewamy wodą i gotujemy razem z przyprawami pół godziny. Przecedzamy i przechowujemy jak inne wywary.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję