menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka utrzeć z cukrem w misce. Postawić miskę na garnku z gotującą wodą. Stopniowo dodawać wino cały czas ubijając. Trzeba uważać, aby się nie zagotowało. Deser musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Przelać do pucharków, albo kieliszków do Martini.

ocena:

Zabaione

składniki

  • 4 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 6 łyżek wina Marsala lub Muskat

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żółtka utrzeć z cukrem w misce. Postawić miskę na garnku z gotującą wodą. Stopniowo dodawać wino cały czas ubijając. Trzeba uważać, aby się nie zagotowało. Deser musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Przelać do pucharków, albo kieliszków do Martini.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję