menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z żabek bez skóry wyrzynamy udka, które następnie solimy i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym maśle. Jak pisała Lucyna Ćwierczakiewiczowa: „Smakują lepiej niż młode kurczęta”. Dzisiaj możemy oczywiście pomóc sobie kupując gotowe, odpowiednio przygotowane żabie udka.

ocena:

Żabki smażone

składniki

  • 5 sztuk żabek na osobę
  • 1 jajko
  • 2 łyżki tartej bułki
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z żabek bez skóry wyrzynamy udka, które następnie solimy i panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym maśle. Jak pisała Lucyna Ćwierczakiewiczowa: „Smakują lepiej niż młode kurczęta”. Dzisiaj możemy oczywiście pomóc sobie kupując gotowe, odpowiednio przygotowane żabie udka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję