menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm włożyć do osolonego wrzątku i gotować 2-3 minuty. Pomidory  z mozzarellą pokroić w plastry. Ziemniaki i pomidory układać w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie, tak by zachodziły na siebie jak dachówki. Posypać solą i pieprzem, obłożyć mozzarellą. Masło stopić, wymieszać z żółtym serem i rozłożyć na zapiekance. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C.

ocena:

Zapiekanka z pomidorami i mozarellą

składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 300 g mozzarelli
  • 750 g pomidorów
  • 50 g startego żółtego sera
  • łyżka masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 1 cm włożyć do osolonego wrzątku i gotować 2-3 minuty. Pomidory  z mozzarellą pokroić w plastry. Ziemniaki i pomidory układać w wysmarowanej tłuszczem żaroodpornej formie, tak by zachodziły na siebie jak dachówki. Posypać solą i pieprzem, obłożyć mozzarellą. Masło stopić, wymieszać z żółtym serem i rozłożyć na zapiekance. Zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do 225°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję