menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na masełku aż się zarumieni. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i jajka pokroić w plastry. Wysmarować masełkiem szklane naczynie żaroodporne i układać w nim warstwy ziemniaczków, cebulki, jajek przesypując startym, żółtym serami skrapiając maggi. Śmietanę doprawić przyprawami (sól i pieprz). Zalać nią danie. Nakryć pokrywą naczynie i wsadzić do piekarnika na ok. 20 min. Smacznego

ocena:

Zapiekanka z ziemniaków, cebuli i jajek

składniki

  • 6-8 ziemniaków (ugotowanych na półmiękko czyli nie dogotowanych)
  • 2 cebule
  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. śmietany
  • 15 dag sera żółtego
  • sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie np. maggi lub knorr
  • masło

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na masełku aż się zarumieni. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i jajka pokroić w plastry. Wysmarować masełkiem szklane naczynie żaroodporne i układać w nim warstwy ziemniaczków, cebulki, jajek przesypując startym, żółtym serami skrapiając maggi. Śmietanę doprawić przyprawami (sól i pieprz). Zalać nią danie. Nakryć pokrywą naczynie i wsadzić do piekarnika na ok. 20 min. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję