menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bryndzę mieszamy ze śmietaną, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem oraz orzechami. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy. Liście świeżego szpinaku myjemy i wrzucamy na kilkanaście sekund do wrzątku. Wyjmujemy je łyżką cedzakową i po przestygnięciu smarujemy każdy liść pasta z bryndzy. Zwijamy jak naleśnik i podwijamy do środka końce liści. Takie „gołąbki” układamy na półmisku, skrapiamy oliwą, a po ochłodzeniu w lodówce nabijamy na szpadki.

ocena:

Zawijasek ze szpinaku

składniki

  • 100 g bryndzy
  • 2 łyżki śmietany
  • 10 liści świeżego szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • 1 łyżka posiekanych orzechów
  • 25 ml oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bryndzę mieszamy ze śmietaną, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem oraz orzechami. Na koniec dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy. Liście świeżego szpinaku myjemy i wrzucamy na kilkanaście sekund do wrzątku. Wyjmujemy je łyżką cedzakową i po przestygnięciu smarujemy każdy liść pasta z bryndzy. Zwijamy jak naleśnik i podwijamy do środka końce liści. Takie „gołąbki” układamy na półmisku, skrapiamy oliwą, a po ochłodzeniu w lodówce nabijamy na szpadki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję