menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka kroimy na porcje i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 15– 20 minut. Mięso ma być ledwo przykryte wywarem. W tym czasie przygotowujemy bejcę: mieszamy w miseczce wszystkie składniki, na końcu dodajemy posiekany czosnek. Żeberka wyjmujemy z wywaru łyżką cedzakową, studzimy i smarujemy dokładnie bejcą. Po 15 minutach układamy na grillu i pieczemy z obu stron, smarując w czasie opiekania pozostałą bejcą. Takie żeberka możemy również upiec w piekarniku , przez 10-15 minut w temperaturze 180°.

ocena:

Żeberka glazurowane

składniki

  • 1 kg chudych żeberek
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 5 ząbków czosnku
  • 50 ml ginu
  • 3 łyżki miodu
  • 100 ml sosu sojowego
  • po 3 łyżki: oleju i octu winnego
  • po szczypcie: kminku, rozmarynu, majeranku, tymianku, soli cebulowej, ostrej papryki, czosnku granulowanego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka kroimy na porcje i wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 15– 20 minut. Mięso ma być ledwo przykryte wywarem. W tym czasie przygotowujemy bejcę: mieszamy w miseczce wszystkie składniki, na końcu dodajemy posiekany czosnek. Żeberka wyjmujemy z wywaru łyżką cedzakową, studzimy i smarujemy dokładnie bejcą. Po 15 minutach układamy na grillu i pieczemy z obu stron, smarując w czasie opiekania pozostałą bejcą. Takie żeberka możemy również upiec w piekarniku , przez 10-15 minut w temperaturze 180°.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję