menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źeberka dopraw solą i chilli. Olej rozgrzej i przesmaż żeberka z każdej strony. Mięso wyjmij i odłóż na talerz. Na tym samym tłuszczu przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę z posiekanym czosnkiem. Następnie pokrój selera w kostkę i dodaj do cebuli. Wymieszaj całość i dodaj utarty imbir. Wlej resztę składników: wodę, sos sojowy, sok z pomarańczy oraz pomidory. Dodaj żeberka i duś całość pod przykryciem do miękkości przez około 80 minut. Przed podaniem dopraw do smaku. Palce lizać:-)

Danie którego nauczył mnie Ojciec. Nie skomplikowane choć trochę czasochłonne. Potrawa dla osób które lubią wyraźne smaki i lubią się ubrudzić. Takie żeberka je się palcami i ciężko jest się opanować żeby nie oblizywać palców. Odmiana dla tych co lubią żeberka i robią je cały czas w tradycyjny sposób z cebulką.

ocena:

Żeberka w pomidorach po azjatycku

składniki

  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 puszki pomidorów concasse
  • 1 szklanka wody
  • 100 ml soku z pomarańczy
  • 2 łyżki oleju
  • sól, chilli w proszku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Źeberka dopraw solą i chilli. Olej rozgrzej i przesmaż żeberka z każdej strony. Mięso wyjmij i odłóż na talerz. Na tym samym tłuszczu przesmaż cebulę pokrojoną w kostkę z posiekanym czosnkiem. Następnie pokrój selera w kostkę i dodaj do cebuli. Wymieszaj całość i dodaj utarty imbir. Wlej resztę składników: wodę, sos sojowy, sok z pomarańczy oraz pomidory. Dodaj żeberka i duś całość pod przykryciem do miękkości przez około 80 minut. Przed podaniem dopraw do smaku. Palce lizać:-)

Danie którego nauczył mnie Ojciec. Nie skomplikowane choć trochę czasochłonne. Potrawa dla osób które lubią wyraźne smaki i lubią się ubrudzić. Takie żeberka je się palcami i ciężko jest się opanować żeby nie oblizywać palców. Odmiana dla tych co lubią żeberka i robią je cały czas w tradycyjny sposób z cebulką.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję