menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić na 3 godz. Podsmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Fasolę osączyć, ułożyć na żeberkach. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos przyprawić ziołami, papryką i cukrem. Polać żeberka z fasolą. Przykryć, piec 45 min. w temp. 200ºC.

ocena:

Żeberka z fasolą

składniki

  • 80 dag żeberek wieprzowych
  • 1 puszka białej fasoli
  • szklanka soku pomidorowego
  • 2 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • papryka, sól, cukier
  • pieprz z młynka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żeberka natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić na 3 godz. Podsmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Fasolę osączyć, ułożyć na żeberkach. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos przyprawić ziołami, papryką i cukrem. Polać żeberka z fasolą. Przykryć, piec 45 min. w temp. 200ºC.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję