X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Żeberka z fasolą

Składniki

  • 80 dag żeberek wieprzowych
  • 1 puszka białej fasoli
  • szklanka soku pomidorowego
  • 2 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • 4 łyżki pikantnego keczupu
  • majeranek
  • zioła prowansalskie
  • papryka, sól, cukier
  • pieprz z młynka

Sposób przygotowania

Żeberka natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić na 3 godz. Podsmażyć na oleju. Przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy. Fasolę osączyć, ułożyć na żeberkach. Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos przyprawić ziołami, papryką i cukrem. Polać żeberka z fasolą. Przykryć, piec 45 min. w temp. 200ºC.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również