menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy, i ucieramy z solą. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Żeberka nacieramy solą z czosnkiem, pieprzem i obtaczamy w mące. Następnie obsmażamy na smalcu. Gdy będą z wszystkich stron zarumienione przekładamy je na inny talerz, a na tłuszczu smażymy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy mięso i pozostałe przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez pół godziny. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki. Dokładamy pod koniec duszenia do żeberek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut. Podajemy z ziemniakami purée.

ocena:

Żeberka z pomidorami

składniki

  • 600 g żeberek
  • 500 g pomidorów
  • 2-3 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki smalcu
  • kilka ziaren ziela angielskiego, liść laurowy
  • pół łyżeczki majeranku, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek siekamy, i ucieramy z solą. Cebule obieramy i kroimy w pół plasterki. Żeberka nacieramy solą z czosnkiem, pieprzem i obtaczamy w mące. Następnie obsmażamy na smalcu. Gdy będą z wszystkich stron zarumienione przekładamy je na inny talerz, a na tłuszczu smażymy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy mięso i pozostałe przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez pół godziny. Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki. Dokładamy pod koniec duszenia do żeberek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy jeszcze 10 minut. Podajemy z ziemniakami purée.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję