menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki gotujemy w posolonej wodzie z dodatkiem kopru, czosnku w łupinach i zielonej pietruszki, odcedzamy i odparowujemy, dolewamy jogurt lub kefir i ucieramy je drewnianym tłuczkiem. Przed podaniem mieszamy z koperkiem, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.

ocena:

Ziemniaki purée w wersji dietetycznej

składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 125 ml jogurtu lub kefiru
  • koperek, zielona pietruszka, czosnek w łupinach
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki gotujemy w posolonej wodzie z dodatkiem kopru, czosnku w łupinach i zielonej pietruszki, odcedzamy i odparowujemy, dolewamy jogurt lub kefir i ucieramy je drewnianym tłuczkiem. Przed podaniem mieszamy z koperkiem, doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję