menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Tak aby były jeszcze lekko niedogotowane. Ostudź i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż miąższ ziemniaka aby została lekka warstwa przy skórce. W ten sposób ziemniak nie rozpadnie się podczas nakładania farszu.
Następnie posiekaj wszystkie składniki farszu i wymieszaj z miąższem ziemniaka. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Połówki ziemniaków ułóż na blasze i nafaszeruj. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.

ocena:

Ziemniaki z trzema farszami

składniki

  • 100 g suszonych pomidorów
  • 3 fileciki anchois
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka św. oregano
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • sól,pieprz
Farsz z serem gorgonzola
  • 100 g sera gorgonzola
  • pół papryczki chilli
  • kilka gałązek rozmarynu
  • skórka z jednej cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • sól,

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie w mundurkach. Tak aby były jeszcze lekko niedogotowane. Ostudź i przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż miąższ ziemniaka aby została lekka warstwa przy skórce. W ten sposób ziemniak nie rozpadnie się podczas nakładania farszu.
Następnie posiekaj wszystkie składniki farszu i wymieszaj z miąższem ziemniaka. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem. Połówki ziemniaków ułóż na blasze i nafaszeruj. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję