menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotowaną fasolę zemleć w mikserze lub blenderem. Rozpuścić na patelni masło, dodać do ziemniaków wraz ze śmietaną, udusić na pure. Pietruszkę z czosnkiem wymieszać z łyżeczką oliwy i dodać do ziemniaków. Wymieszać na jednolitą masę wraz z fasolą. Nagrzać piekarnik do 180*C. Ognioodporne naczynie wysmarować oliwą i ułożyć porcje masy ziemniaczano fasolowej. Zapiekać około pół godziny (aż na ziemniakach powstanie jasno złotawa skorupka). Można podawać do wszelkich potraw mięsnych i nie tylko. Smacznego

ocena:

Ziemniaki zapiekane z fasolą

składniki

  • 1/4 kg ugotowanych ziemniaków
  • 1/4 kg ugotowanej białej fasoli
  • 1/2 łyżeczki posiekanego korzenia pietruszki
  • 1/2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki śmietany
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotowaną fasolę zemleć w mikserze lub blenderem. Rozpuścić na patelni masło, dodać do ziemniaków wraz ze śmietaną, udusić na pure. Pietruszkę z czosnkiem wymieszać z łyżeczką oliwy i dodać do ziemniaków. Wymieszać na jednolitą masę wraz z fasolą. Nagrzać piekarnik do 180*C. Ognioodporne naczynie wysmarować oliwą i ułożyć porcje masy ziemniaczano fasolowej. Zapiekać około pół godziny (aż na ziemniakach powstanie jasno złotawa skorupka). Można podawać do wszelkich potraw mięsnych i nie tylko. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję