menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwicę pokroić na cienkie plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem, popieprzyć, posolić. Na patelni roztopić masło, kiedy się zrumieni przesmaż na nim mięso. Przełożyć połowę  zrazów do brytfanny posypać pokrojoną w plastry i sparzoną cebulą. Znowu położyć warstwę zrazów,masła i cebuli itd.Można dodać parę ziemniaków na wpół ugotowanych i pokrajanych w plasterki lub kilka świeżych grzybów ( mogą być pieczarki ). Nakryć wszystko szczelnie i dusić w piekarniku, potrząsając czasami naczyniem.Zapiekać w 220 C° przez 30-35 minut. Smacznego!

ocena:

Zrazy a la Nelson

składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • 100 g masła
  • 2 duże cebule
  • sól, pieprz
  • jako dodatek: świeże grzyby, podgotowane ziemniaki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwicę pokroić na cienkie plastry, delikatnie rozbić tłuczkiem, popieprzyć, posolić. Na patelni roztopić masło, kiedy się zrumieni przesmaż na nim mięso. Przełożyć połowę  zrazów do brytfanny posypać pokrojoną w plastry i sparzoną cebulą. Znowu położyć warstwę zrazów,masła i cebuli itd.Można dodać parę ziemniaków na wpół ugotowanych i pokrajanych w plasterki lub kilka świeżych grzybów ( mogą być pieczarki ). Nakryć wszystko szczelnie i dusić w piekarniku, potrząsając czasami naczyniem.Zapiekać w 220 C° przez 30-35 minut. Smacznego!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję