menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwicę pokroić na cienkie zrazy,delikatnie rozbić,popieprzyć,posolić.Położyć na dna brytfanki spory kawałek masła, zrumienić prędko.Na zrumienione masło położyć warstwę zrazów,posypać pokrojoną w plastry i sparzoną cebulą.znowu położyć warstwę zrazów,masła i cebuli itd.Można dodać parę ziemniaków na wpół ugotowanych i pokrajanych w plasterki lub kilka świeżych grzybów ( mogą być też pieczarki )Nakryć wszystko szczelnie i dusić w piekarniku,potrząsając często naczyniem.Główną zasadą tych zrazów jest aby się krótko dusiły,a były miękkie.

ocena:

Zrazy a la Nelson

składniki

  • 80 dag polędwicy wołowej
  • masło
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz

jako dodatek:

  • świeże grzyby pieczarki,ziemniaki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Polędwicę pokroić na cienkie zrazy,delikatnie rozbić,popieprzyć,posolić.Położyć na dna brytfanki spory kawałek masła, zrumienić prędko.Na zrumienione masło położyć warstwę zrazów,posypać pokrojoną w plastry i sparzoną cebulą.znowu położyć warstwę zrazów,masła i cebuli itd.Można dodać parę ziemniaków na wpół ugotowanych i pokrajanych w plasterki lub kilka świeżych grzybów ( mogą być też pieczarki )Nakryć wszystko szczelnie i dusić w piekarniku,potrząsając często naczyniem.Główną zasadą tych zrazów jest aby się krótko dusiły,a były miękkie.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję