menu
v

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso kroimy w plastry i zbijamy delikatnie zamoczonym w wodzie tłuczkiem. Mieszamy ze sobą posiekane zioła, sól, pieprz, bułkę tartą, jaja, mleko i łyżkę masła. Smarujemy płaty mięsa farszem i zawijamy, związujemy bawełnianą nicią i najpierw obsmażamy na oleju aż do zrumienienia, następnie podlewamy wywarem i dusimy do miękkości, na końcu wlewamy śmietanę.

ocena:

Zrazy cielęce z tymiankiem

składniki

  • 1 kg cielęciny na sznycle
  • 150 g tartej bułki
  • 250 ml śmietany 22 %
  • 50 ml mleka
  • 150 ml wywaru (może być z kostki)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki tymianku
  • po pół pęczka: koperku i pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso kroimy w plastry i zbijamy delikatnie zamoczonym w wodzie tłuczkiem. Mieszamy ze sobą posiekane zioła, sól, pieprz, bułkę tartą, jaja, mleko i łyżkę masła. Smarujemy płaty mięsa farszem i zawijamy, związujemy bawełnianą nicią i najpierw obsmażamy na oleju aż do zrumienienia, następnie podlewamy wywarem i dusimy do miękkości, na końcu wlewamy śmietanę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję