X

Czego szukasz?

Przepis
Wieprzowina

Zrazy mielone po polsku

Składniki

  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 25 dag mielonej wieprzowiny
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżeczki musztardy chrzanowej
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Mięso mieszamy, doprawiamy jajkami, roztartym czosnkiem, majerankiem, pieprzem ,musztardą i solą. Smażymy na gorącym oleju przez kilka minut. Usmażone już zrazy należy , poddusić w maśle. Podawać z frytkami i surówką z pora.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również