menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso pokrój w poprzek na 4 równe części. Każdą rozklep tłuczkiem przez folię spożyw- czą na grubość 5 mm, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Z cukinii wykrój 4 słupki, dopraw je solą i pieprzem, skrop łyżką oliwy i zrumień na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Na każdym plastrze polędwiczki połóż słupek sera koziego oraz cukinii. Zwiń całość ściśle w roladkę i zepnij wykałaczką. Roladki smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodaj masło i posiekaną nat- kę pietruszki. Pozwól, aby masło się rozpuściło. Trzymaj roladki na patelni jeszcze 5 minut i obracaj je od czasu do czasu.

 

ocena:

Zrazy z grillowaną cukinią i kozim serem

składniki

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 100 g twardego koziego sera
  • kawałek cukinii o długości ok. 20 cm
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso pokrój w poprzek na 4 równe części. Każdą rozklep tłuczkiem przez folię spożyw- czą na grubość 5 mm, oprósz solą i pieprzem, odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Z cukinii wykrój 4 słupki, dopraw je solą i pieprzem, skrop łyżką oliwy i zrumień na mocno rozgrzanej patelni grillowej. Na każdym plastrze polędwiczki połóż słupek sera koziego oraz cukinii. Zwiń całość ściśle w roladkę i zepnij wykałaczką. Roladki smaż na rozgrzanej oliwie na rumiano ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodaj masło i posiekaną nat- kę pietruszki. Pozwól, aby masło się rozpuściło. Trzymaj roladki na patelni jeszcze 5 minut i obracaj je od czasu do czasu.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję