menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żubrówka wytwarzana jest tylko w Polsce, ponieważ aromatyczna trawa znana pod tą nazwą rośnie tylko u nas w Puszczy Białowieskiej. Do butli wsypujemy ususzoną trawę żubrówkę, zalewamy ją wódką i dodajemy cukier, szczelnie zakorkowujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Następnie przecedzamy żubrówkę do butelek, zamykamy je i odstawiamy np.: do piwnicy.

ocena:

Żubrówka

składniki

  • 2 g trawy żubrówki
  • 50 g cukru
  • 1 l wódki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żubrówka wytwarzana jest tylko w Polsce, ponieważ aromatyczna trawa znana pod tą nazwą rośnie tylko u nas w Puszczy Białowieskiej. Do butli wsypujemy ususzoną trawę żubrówkę, zalewamy ją wódką i dodajemy cukier, szczelnie zakorkowujemy i odstawiamy w ciepłe miejsce na 4 tygodnie. Następnie przecedzamy żubrówkę do butelek, zamykamy je i odstawiamy np.: do piwnicy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję