menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chleb kroimy w drobną kotkę i zrumieniamy w piekarniku. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, czosnek gdy zacznie się złocić przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną paprykę mieszamy i gotujemy razem ok. 2 minut. Do garnka wrzucamy następnie pokrojone pomidory, a po ok. 5 minutach chleb i zalewamy 2 litrami wrzątku. Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 1 godzinę. Solimy do smaku.

ocena:

Zupa Aranzazu – Sopa de Aranzazu

składniki

150 g chleba
10 łyżek oliwy
4 ząbki czosnku
100 g suchej ostrej kiełbasy
200 g czerwonej, obranej ze skórki papryki
300 g pomidorów
sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chleb kroimy w drobną kotkę i zrumieniamy w piekarniku. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, czosnek gdy zacznie się złocić przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną paprykę mieszamy i gotujemy razem ok. 2 minut. Do garnka wrzucamy następnie pokrojone pomidory, a po ok. 5 minutach chleb i zalewamy 2 litrami wrzątku. Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 1 godzinę. Solimy do smaku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję