X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa Aranzazu – Sopa de Aranzazu

Składniki

150 g chleba
10 łyżek oliwy
4 ząbki czosnku
100 g suchej ostrej kiełbasy
200 g czerwonej, obranej ze skórki papryki
300 g pomidorów
sól

Sposób przygotowania

Chleb kroimy w drobną kotkę i zrumieniamy w piekarniku. Na patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, czosnek gdy zacznie się złocić przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojoną w plastry kiełbasę i posiekaną paprykę mieszamy i gotujemy razem ok. 2 minut. Do garnka wrzucamy następnie pokrojone pomidory, a po ok. 5 minutach chleb i zalewamy 2 litrami wrzątku. Dusimy na wolnym ogniu przez ok. 1 godzinę. Solimy do smaku.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również