menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gotującej wody, dodać mięso pokrojone w małe kawałki.Oczyścić brukiew, pokroić w paski, sparzyć, dodać do mięsa.Ugotować do miękkości. Wyjąć miękkie mięso z wywaru , dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę. Na końcu zupę zmiksować. Doprawić majerankiem ,solą i pieprzem.Mięso na talerzach, zalać zupą. Podawać z ciemnym pieczywem.

ocena:

Zupa brukwiowa

składniki

  • 1 kg mięsa gęsiego
  • 1 kg brukwi
  • 1 kg ziemniaków
  • 3 l wody
  • majeranek, sól,pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do gotującej wody, dodać mięso pokrojone w małe kawałki.Oczyścić brukiew, pokroić w paski, sparzyć, dodać do mięsa.Ugotować do miękkości. Wyjąć miękkie mięso z wywaru , dołożyć ziemniaki pokrojone w kostkę. Na końcu zupę zmiksować. Doprawić majerankiem ,solą i pieprzem.Mięso na talerzach, zalać zupą. Podawać z ciemnym pieczywem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję