menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cebule obrać i posiekać w drobna kostkę.
W garnku rozgrzać maso i olej, dodać czosnek i cebule – zeszklić. Ciągle mieszając dodać make, zrobi się coś w rodzaju pasty.
Wlać rosół i dodać ocet.
Wszystko zamieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, zagotować. Zdjąć z “ognia” i dodać żółtka. Przy dodawaniu żółtek energicznie mieszać! Źółtka zetną się nadając lekko kremowa konsystencję, nie należy już zupy więcej gotować, jest już gotowa.
Podawać z grzankami.

Smacznego!!

ocena:

Zupa czosnkowa – latwa

składniki

  • 20 dużych ząbków czosnku
  • 1 duża cebula
  • 3 żółtka
  • 1 duża łyżka masła
  • 1 duża łyżka oleju
  • 2 duże łyżki maki
  • 1 duża łyżka octu (najlepiej winny)
  • 1litr rosołu z kurczaka – z kostki
  • grzanki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cebule obrać i posiekać w drobna kostkę.
W garnku rozgrzać maso i olej, dodać czosnek i cebule – zeszklić. Ciągle mieszając dodać make, zrobi się coś w rodzaju pasty.
Wlać rosół i dodać ocet.
Wszystko zamieszać najlepiej za pomocą trzepaczki, zagotować. Zdjąć z “ognia” i dodać żółtka. Przy dodawaniu żółtek energicznie mieszać! Źółtka zetną się nadając lekko kremowa konsystencję, nie należy już zupy więcej gotować, jest już gotowa.
Podawać z grzankami.

Smacznego!!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję