menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i gotujemy pokrojone, aż do miękkości. Ugotowane jabłka przecieramy przez sito lub miksujemy, przyprawiamy solą i śmietaną. Podajemy z ziemniakami.

ocena:

Zupa Galas – Podhale

składniki

1,5 l wody
300 g jabłek
125 ml śmietany
sól do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i gotujemy pokrojone, aż do miękkości. Ugotowane jabłka przecieramy przez sito lub miksujemy, przyprawiamy solą i śmietaną. Podajemy z ziemniakami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję