menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce zalewamy niewielką ilością zimnej wody, dodajemy cynamon, goździki oraz cukier. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i przez kilka minut gotujemy na wolnym ogniu. Gdy się owoce rozgotują, to całość przecedzamy na gęstym sicie, dolewamy wino, ok. 1l wody i chwilkę razem gotujemy. Zupę tą możemy podawać również na zimno.

ocena:

Zupa głogowa z winem

składniki

  • 600 g świeżego głogu
  • 250 ml czerwonego, wytrawnego wina
  • 150 g cukru
  • szczypta cynamonu
  • 3 goździki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Owoce zalewamy niewielką ilością zimnej wody, dodajemy cynamon, goździki oraz cukier. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i przez kilka minut gotujemy na wolnym ogniu. Gdy się owoce rozgotują, to całość przecedzamy na gęstym sicie, dolewamy wino, ok. 1l wody i chwilkę razem gotujemy. Zupę tą możemy podawać również na zimno.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję