menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzej masło, wsyp warzywa: marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Zeszklij warzywa, około 5 minut na średnim ogniu. Dodaj liść i ziele, zalej wywarem, pokrojone ziemniaki oraz kalafiora. Kiedy ziemniaki były prawie miękkie, dodaj świeży lub mrożony groszek. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, wlej do garnka, delikatnie zagotuj. Zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

ocena:

Zupa kalafiorowa

składniki

  • łyżka masła
  • 2 małe marchewki, obrane pokrojone w słupki
  • 1 pietruszka, obrana pokrojona w słupki
  • 50 g selera, obrany pokrojony w słupki
  • 1 mała cebula, pokrojona w kostkę
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 2 l wywaru drobiowego lub warzywnego
  • 400 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • ½ kalafiora, podzielona na mniejsze różyczki
  • sól
  • ½ szklanki zielonego groszku
  • 100 ml śmietany 18%
  • do posypania koperek

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzej masło, wsyp warzywa: marchew, pietruszkę, seler i cebulę. Zeszklij warzywa, około 5 minut na średnim ogniu. Dodaj liść i ziele, zalej wywarem, pokrojone ziemniaki oraz kalafiora. Kiedy ziemniaki były prawie miękkie, dodaj świeży lub mrożony groszek. Do śmietany wlej kilka łyżek gorącej zupy, wlej do garnka, delikatnie zagotuj. Zupę podawaj posypaną posiekanym koperkiem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję