menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, zalewamy wywarem i gotujemy. Koperek płuczemy i siekamy. Pod koniec gotowania wrzucamy do zupy koperek, wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i doprawiamy. Zagotowujemy. Podajemy z pulpetami z mięsa. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe.

ocena:

Zupa koperkowa

składniki

  • 2 l wywaru lub wody
  • 250 ml śmietany
  • 1 duży pęczek lub 2 mniejsze koperku
  • 700 g ziemniaków
  • 4 łyżki mąki
  • sól, pieprz
  • ew. 2–3 kostki rosołowe

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki myjemy, obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, zalewamy wywarem i gotujemy. Koperek płuczemy i siekamy. Pod koniec gotowania wrzucamy do zupy koperek, wlewamy śmietanę wymieszaną z mąką i doprawiamy. Zagotowujemy. Podajemy z pulpetami z mięsa. Jeżeli zamiast wywaru używamy wody, to możemy dodać kostki rosołowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję