menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj pora oraz czosnek, podsmaż przez 2-3 minuty aż zmiękną. Następnie wsyp pomidory, podduś kolejne 2-3 minuty. Dodaj przyprawy kolendrę, kmin oraz garam masale. Po
2 minutach wsyp jabłko i dynię, wymieszaj i wlej wywar. Gotuj do miękkości, około 20 minut.

Po tym czasie wlej mleczko kokosowe, całość zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem, podawaj świeżą kolendrą i chrupiącą tortillą.

ocena:

Zupa krem dyniowo-jabłkowa

składniki

  • 2 białe części pora, pokrojone w półplasterki
  • 3-4 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 sparzone pomidory, obrane i pokrojone w kostkę
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej
  • 1 łyżeczka kminu
  • 1 łyżeczka garam masali
  • 500 g kwaskowych jabłek, pokrojonych w kostkę
  • 500 g miąższu z dyni, pokrojonej w kostkę
  • 1,2 l bulionu warzywnego lub drobiowego
  • 100 ml mleczka kokosowego
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • kilka placków tortilli
  • świeża kolendra

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj pora oraz czosnek, podsmaż przez 2-3 minuty aż zmiękną. Następnie wsyp pomidory, podduś kolejne 2-3 minuty. Dodaj przyprawy kolendrę, kmin oraz garam masale. Po
2 minutach wsyp jabłko i dynię, wymieszaj i wlej wywar. Gotuj do miękkości, około 20 minut.

Po tym czasie wlej mleczko kokosowe, całość zmiksuj. Dopraw solą i pieprzem, podawaj świeżą kolendrą i chrupiącą tortillą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję