menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i czosnek, zeszklij przez 1 minutę. Wlej bulion, kiedy się zagotuje dodaj brokuł i ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut, następnie dopraw solą, pieprzem i gałką,  zmiksuj ze śmietaną na gładki krem. Podawaj z drobnymi kawałkami łososia i pestkami dyni.

ocena:

Zupa krem z brokułów

składniki

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule, pokrojone w piórka
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
  • 1 duży brokuł, podzielony na różyczki
  • 200 g ziemniaków, obranych pokrojonych w cienkie plastry
  • 900 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml śmietany 30%
  • sól , pieprz
  • szczypta gałki muszkatołowej

Dodatki:

  • 100 g łososia wędzonego
  • 4 łyżki pestek dyni prażonych

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i czosnek, zeszklij przez 1 minutę. Wlej bulion, kiedy się zagotuje dodaj brokuł i ziemniaki. Gotuj do miękkości około 10 minut, następnie dopraw solą, pieprzem i gałką,  zmiksuj ze śmietaną na gładki krem. Podawaj z drobnymi kawałkami łososia i pestkami dyni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję