menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozpuść masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, następnie dodaj grzyby, smaż 4-5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie wlej wywar, dodaj rozmaryn i warzywa, gotuj 15 minut. Zmiksuj na gładki krem z dodatkiem śmietany. Dopraw solą i pieprzem.

ocena:

Zupa krem z grzybów leśnych

składniki

  • 1 łyżka masła
  • 2 cebule, pokrojone w piórka
  • 3 ząbki czosnku, pokrojone w plastry
  • 700 g mrożonych grzybów leśnych np. podgrzybek, borowik
  • 900 ml wywaru warzywnego
  • 3 gałązki rozmarynu
  • 1 mała marchew, pokrojona w drobną kostkę
  • 30 g selera, pokrojonego w drobną kostkę
  • 30 g pietruszki, pokrojonej w drobną kostkę
  • 3 ziemniaki, pokrojone w cienkie plastry
  • Sól, pieprz
  • 150 ml śmietany 30%

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozpuść masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem, następnie dodaj grzyby, smaż 4-5 minut na średnim ogniu. Po tym czasie wlej wywar, dodaj rozmaryn i warzywa, gotuj 15 minut. Zmiksuj na gładki krem z dodatkiem śmietany. Dopraw solą i pieprzem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję