menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skorki i wysuszyć (najlepiej przez noc w suchym ciepłym, miejscu). Następnie zmielić w maszynce do orzechów, zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 20 min (uwaga, łatwo się przypala) i osłodzić do smaku. Podawać z ryżem ugotowanym na mleku.

ocena:

Zupa migdałowa

składniki

  • 12 dag migdałów
  • 1,5 l mleka
  • pół filiżanki ryżu
  • 1,5 filiżanki mleka do gotowania ryżu
  • cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skorki i wysuszyć (najlepiej przez noc w suchym ciepłym, miejscu). Następnie zmielić w maszynce do orzechów, zalać mlekiem, gotować na małym ogniu 20 min (uwaga, łatwo się przypala) i osłodzić do smaku. Podawać z ryżem ugotowanym na mleku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję