menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchew myjemy, obieramy, płuczemy, zalewamy wrzącą wodą z odrobiną soli i cukru. Gotujemy do miękkości, następnie przecieramy marchew przez sito i łączymy z ugotowanym mlekiem, dodajemy masło, opłukane rodzynki i przyprawy. Nakładamy do miseczek pokrojony w kostkę ser i nalewamy zupę.

ocena:

Zupa mleczna po staropolsku

składniki

  • 1 l mleka
  • 300 g marchwi
  • 30 g rodzynek
  • 150 g białego sera
  • 1,5 łyżki masła
  • sól, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchew myjemy, obieramy, płuczemy, zalewamy wrzącą wodą z odrobiną soli i cukru. Gotujemy do miękkości, następnie przecieramy marchew przez sito i łączymy z ugotowanym mlekiem, dodajemy masło, opłukane rodzynki i przyprawy. Nakładamy do miseczek pokrojony w kostkę ser i nalewamy zupę.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję