menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do 2,5 l zimnej wody dodaj: mięso, imbir, chilli, obrane marchewki. Dodaj przyprawy: cynamon, kardamon i anyż. Gotuj całość na małym ogniu przez około godzinę. Od czasu do czasu zbieraj łyżko cedzakową szumowiny. Dopraw zupę solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Przygotuj 4 miski. Do każdej nalej zupę. Wrzuć gorący odcedzony makaron. Dodaj marchewkę i mięso pocięte w plastry. Na wierzch połóż kiełki, pokrojoną dymkę oraz czarny sezam. Gotowe.

ocena:

Zupa orientalna z kurczakiem i wołowiną

składniki

  • 200 g piersi z kurczaka
  • 200 g rostbefu
  • 1 marchewka
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 50 g kiełków rzodkiewki
  • kawałek imbiru wielkości kciuka
  • 1 papryczka chilli
  • 1 pęczek dymki
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 kora cynamonu
  • 3 ziarna kardamonu
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do 2,5 l zimnej wody dodaj: mięso, imbir, chilli, obrane marchewki. Dodaj przyprawy: cynamon, kardamon i anyż. Gotuj całość na małym ogniu przez około godzinę. Od czasu do czasu zbieraj łyżko cedzakową szumowiny. Dopraw zupę solą. Ugotuj makaron w osolonej wodzie. Przygotuj 4 miski. Do każdej nalej zupę. Wrzuć gorący odcedzony makaron. Dodaj marchewkę i mięso pocięte w plastry. Na wierzch połóż kiełki, pokrojoną dymkę oraz czarny sezam. Gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję