menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego wlej bulion. Jeżeli używasz wody możesz dodać 1 czubatą łyżkę koncentratu bulionu warzywnego lub drobiowego.

 

2. Wsyp wszystkie warzywa gotuj 25min./Varoma/obr.1

 

3. Po tym czasie wlej przecier pomidorowy miksuj 1min./obr.8.

 

4. Gotuj jeszcze 3 min./100°C/obr.3. W trakcie wymieszaj żółtko z kwaśną śmietaną, aż do połączenia. Wlej wąskim strumieniem.

 

5. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem lub makaronem i posiekaną natką pietruszki.

 

ocena:

Zupa pomidorowa (Thermomix)

składniki

  • 1 l wody lub bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 140 g marchewki, pokrojonej w kostkę
  • 60 g korzenia pietruszki, pokrojonego w kostkę
  • 40 g selera, pokrojonego w kostkę
  • 30 g pora, pokrojonego w plasterki
  • 700 g przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
  • 1 żółtko
  • sól, pieprz
  • makaron lub ryż do podania
  • ew. natka pietruszki
  • ew. koncentrat bulionu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

1. Do naczynia miksującego wlej bulion. Jeżeli używasz wody możesz dodać 1 czubatą łyżkę koncentratu bulionu warzywnego lub drobiowego.

 

2. Wsyp wszystkie warzywa gotuj 25min./Varoma/obr.1

 

3. Po tym czasie wlej przecier pomidorowy miksuj 1min./obr.8.

 

4. Gotuj jeszcze 3 min./100°C/obr.3. W trakcie wymieszaj żółtko z kwaśną śmietaną, aż do połączenia. Wlej wąskim strumieniem.

 

5. Ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem lub makaronem i posiekaną natką pietruszki.

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję