menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso i warzywa włóż do garnka (oprócz cebuli) zalej woda, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i gotuj pod przykryciem ok 40min cebulę w łupinie opal nad płomieniem gazu i dodaj do gotującej sie zupy. Przy pomocy łyżki cedzakowej, wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Podaj pomidory lub przecier pomidorowy dopraw do smaku. Na koniec dodaj śmietanę. Nie gotuj tylko podgrzej.

ocena:

Zupa pomidorowa

składniki

  • 2 litry wody
  • 2 podudzia lub 5-6 skrzydełek z kurczaka
  • 2 duże marchewki
  • 1/4 selera
  • duża pietruszka
  • 1/3 pora
  • cebula
  • 3 kuli ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • puszka pomidorów, lub dwie łyżki koncentratu pomidorowego.
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • szczypta cukru
  • pół paczki ugotowanego makaronu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso i warzywa włóż do garnka (oprócz cebuli) zalej woda, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i gotuj pod przykryciem ok 40min cebulę w łupinie opal nad płomieniem gazu i dodaj do gotującej sie zupy. Przy pomocy łyżki cedzakowej, wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Podaj pomidory lub przecier pomidorowy dopraw do smaku. Na koniec dodaj śmietanę. Nie gotuj tylko podgrzej.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję