poziom skomplikowania:
Mięso i warzywa włóż do garnka (oprócz cebuli) zalej woda, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i gotuj pod przykryciem ok 40min cebulę w łupinie opal nad płomieniem gazu i dodaj do gotującej sie zupy. Przy pomocy łyżki cedzakowej, wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Podaj pomidory lub przecier pomidorowy dopraw do smaku. Na koniec dodaj śmietanę. Nie gotuj tylko podgrzej.
Zupa pomidorowa
składniki
poziom skomplikowania:
Mięso i warzywa włóż do garnka (oprócz cebuli) zalej woda, wrzuć ziele angielskie i liść laurowy i gotuj pod przykryciem ok 40min cebulę w łupinie opal nad płomieniem gazu i dodaj do gotującej sie zupy. Przy pomocy łyżki cedzakowej, wyjmij z wywaru mięso i warzywa. Podaj pomidory lub przecier pomidorowy dopraw do smaku. Na koniec dodaj śmietanę. Nie gotuj tylko podgrzej.