menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Przecieramy przez sito, dodajemy pokrojoną marchewkę i gotujemy, aż do miękkości. Na koniec miksujemy zupę, doprawiamy, dodajemy łyżeczkę masła i pałaszujemy, dopóki nie przejdą zgubne skutki przejedzenia. Zupę możemy podawać z grzankami lub makaronem ( najlepiej własnej roboty).

ocena:

Zupa pomidorowo-marchewkowa Joanny Kuroń

składniki

500 g świeżych pomidorów
300 g marchewki
sól, pieprz
ew.1 łyżeczka masła lub śmietany

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki i gotujemy w niewielkiej ilości wody. Przecieramy przez sito, dodajemy pokrojoną marchewkę i gotujemy, aż do miękkości. Na koniec miksujemy zupę, doprawiamy, dodajemy łyżeczkę masła i pałaszujemy, dopóki nie przejdą zgubne skutki przejedzenia. Zupę możemy podawać z grzankami lub makaronem ( najlepiej własnej roboty).

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję