menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę po umyciu filetujemy i kroimy mięso na paseczki. Zalewamy wywarem i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Mąkę mieszamy w garnuszku z małą ilością zimnej wody, wlewamy ją do wrzątku ciągle mieszając zupę. Gdy się zagotuje dodajemy przyprawy i posiekaną zieloną pietruszkę. Tę zupę można podawać tak jak grzybową wigilijną z łazankami

ocena:

Zupa rybna wigilijna

składniki

-2 l wywaru z warzyw
-700 g oczyszczonego karpia
-1 łyżka mąki
-sól, pieprz, gałka muszkatołowa
-natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Rybę po umyciu filetujemy i kroimy mięso na paseczki. Zalewamy wywarem i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu. Mąkę mieszamy w garnuszku z małą ilością zimnej wody, wlewamy ją do wrzątku ciągle mieszając zupę. Gdy się zagotuje dodajemy przyprawy i posiekaną zieloną pietruszkę. Tę zupę można podawać tak jak grzybową wigilijną z łazankami

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję