menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędlinę, razem z porem i posiekanym czosnkiem przesmaż na maśle z olejem. Smaż około 2 minuty aż por się zeszkli. Po tym czasie dodaj paprykę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj liść, ziele. Zalej wywarem i dodaj utartą włoszczyznę. Kiedy całość się zagotuję, wrzuć serki topione. Pieczywo pokrój w kostkę, skrop oliwą i posyp czosnkiem granulowanym. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut na 200°C. Przemieszaj od czasu do czasu (zupę i grzanki ) Podaj w miseczkach z dużą ilością grzanek i ewentualnie zieleniną.

ocena:

Zupa serowa neapolitanka

składniki

  • 1,5 l wywaru drobiowego lub warzywnego
  • 400 g serków topionych pokrojonych w kostkę
  • 100 g szynki wędzonej lub chudego boczku pokrojonego w paski
  • 1 por pokrojony w półplasterki
  • 1 marchewka utarta
  • 1 ćwiartka selera utarta
  • 1 pietruszka utarta
  • 2 papryki czerwone pokrojone w paski
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • łyżka masła, grzanki
  • łyżka oleju
  • liście laurowe
  • ziela angielskie
  • sól, pieprz
  • kilka kromek pieczywa na grzanki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wędlinę, razem z porem i posiekanym czosnkiem przesmaż na maśle z olejem. Smaż około 2 minuty aż por się zeszkli. Po tym czasie dodaj paprykę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj liść, ziele. Zalej wywarem i dodaj utartą włoszczyznę. Kiedy całość się zagotuję, wrzuć serki topione. Pieczywo pokrój w kostkę, skrop oliwą i posyp czosnkiem granulowanym. Wstaw do piekarnika na 5-10 minut na 200°C. Przemieszaj od czasu do czasu (zupę i grzanki ) Podaj w miseczkach z dużą ilością grzanek i ewentualnie zieleniną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję