menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki płuczemy i gotujemy w 1,5 l wody, mieszając żeby się nie przypaliły. Gdy się rozgotują, przecedzamy i przecieramy przez durszlak. Dodajemy cukier, cynamon, a na koniec łyżkę mąki rozmieszaną w szklance wody. Gotujemy i podajemy z grzankami, można tę zupę zaprawić śmietaną.

ocena:

Zupa śliwkowa

składniki

  • 1 kg śliwek węgierek
  • 200 g cukru
  • 1 łyżka mąki
  • pół łyżeczki cynamonu
  • grzanki smażone na maśle

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śliwki płuczemy i gotujemy w 1,5 l wody, mieszając żeby się nie przypaliły. Gdy się rozgotują, przecedzamy i przecieramy przez durszlak. Dodajemy cukier, cynamon, a na koniec łyżkę mąki rozmieszaną w szklance wody. Gotujemy i podajemy z grzankami, można tę zupę zaprawić śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję