menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy mleko z kakao, cukrem i cukrem waniliowym. Migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w słupki, również wrzucamy je do mleka. Gdy zupa chwilę się pogotuje zestawiamy ją z ognia, wlewamy rum i mieszamy trzepaczką z roztrzepanymi żółtkami. Zupę słodowników podaje się z groszkiem ptysiowym.

ocena:

Zupa słodowników – Pomorze

składniki

1 l mleka
50 g kakao
50 g cukru
100 g migdałów
7 żółtek
1 łyżeczka rumu
cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy mleko z kakao, cukrem i cukrem waniliowym. Migdały sparzamy wrzątkiem, obieramy i kroimy w słupki, również wrzucamy je do mleka. Gdy zupa chwilę się pogotuje zestawiamy ją z ognia, wlewamy rum i mieszamy trzepaczką z roztrzepanymi żółtkami. Zupę słodowników podaje się z groszkiem ptysiowym.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję