menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zalewamy obraną i pokrojoną włoszczyznę i cebulę. Gotujemy. Szczaw płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Zupę podprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Zupę szczawiową podajemy zwyczajowo z jajkiem na twardo. Można też podać ziemniaki, lane kluseczki, ryż ugotowany na sypko lub grzanki pokrojone w kostkę

ocena:

Zupa szczawiowa

składniki

2 l wywaru
150 g szczawiu konserwowego lub 500 g świeżego
250 g włoszczyzny
250 ml śmietany
1 łyżka mąki
1 cebula
sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zalewamy obraną i pokrojoną włoszczyznę i cebulę. Gotujemy. Szczaw płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do wywaru i zagotowujemy. Zupę podprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką. Zupę szczawiową podajemy zwyczajowo z jajkiem na twardo. Można też podać ziemniaki, lane kluseczki, ryż ugotowany na sypko lub grzanki pokrojone w kostkę

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję