menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować 0,5 litra wody z kostką bulionową z ziołami. W garnku, na 3 łyżkach oliwy zeszklić posiekaną cebulę. Dodać szpinak i smażyć przez chwilkę mieszając. Zalać sokami i bulionem i gotować pod przykryciem 10 minut. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować na gładki krem. Jogurt wymieszać z mąką, wlać do zupy i ponownie zagotować, doprawiając mini kostką oregano, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanymi liśćmi mięty.

ocena:

Zupa szpinakowa na soku owocowym

składniki

  • 1 kostka bulionu z oliwą z oliwek i ziołami
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • ok. 700 g szpinaku
  • 1 łyżka imbiru w proszku
  • 200 ml soku jabłkowego
  • 200 ml soku z mango
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 mini kostka przyprawowa Oregano Knorr
  • sól, pieprz
  • garść mięty do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zagotować 0,5 litra wody z kostką bulionową z ziołami. W garnku, na 3 łyżkach oliwy zeszklić posiekaną cebulę. Dodać szpinak i smażyć przez chwilkę mieszając. Zalać sokami i bulionem i gotować pod przykryciem 10 minut. Następnie zdjąć zupę z ognia i zmiksować na gładki krem. Jogurt wymieszać z mąką, wlać do zupy i ponownie zagotować, doprawiając mini kostką oregano, solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanymi liśćmi mięty.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję