menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy wywar z baraniny, włoszczyzny i cebuli. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości.. Do zupy dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę z wywaru oraz pokrojone mięso. Przyprawiamy zasmażką z tłuszczu i mąki, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Zagotowujemy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

ocena:

Zupa z baraniny – Podhale

składniki

-300– 400 g baraniny z kością
-250 g włoszczyzny
-2 l wody
-2 cebule
-1 łyżka tłuszczu do smażenia
-700 g ziemniaków
-2 łyżki stołowe mąki
-sól, pieprz, natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Gotujemy wywar z baraniny, włoszczyzny i cebuli. Wywar przecedzamy i dodajemy do niego obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości.. Do zupy dodajemy pokrojoną marchewkę i pietruszkę z wywaru oraz pokrojone mięso. Przyprawiamy zasmażką z tłuszczu i mąki, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Zagotowujemy. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję