X

Czego szukasz?

Przepis
Zupy

Zupa z kalarepy

Składniki

  • 2 l wody
  • 4 kalarepy
  • 30 dag ziemniaków
  •  4 łyżki śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • sól,pieprz,wegeta
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na gotującą wodę. Gotować ok. 35 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i osobno ugotować. Do gotującej się kalarepy dodać mąkę, wymieszaną ze śmietaną i zagotować.Następnie do zupy dodać ugotowane ziemniaki, sól, pieprz, wegetę i wszystko wymieszać. Posypać natką pietruszki.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również