menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na gotującą wodę. Gotować ok. 35 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i osobno ugotować. Do gotującej się kalarepy dodać mąkę, wymieszaną ze śmietaną i zagotować.Następnie do zupy dodać ugotowane ziemniaki, sól, pieprz, wegetę i wszystko wymieszać. Posypać natką pietruszki.

ocena:

Zupa z kalarepy

składniki

  • 2 l wody
  • 4 kalarepy
  • 30 dag ziemniaków
  •  4 łyżki śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • sól,pieprz,wegeta
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kalarepę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na gotującą wodę. Gotować ok. 35 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i osobno ugotować. Do gotującej się kalarepy dodać mąkę, wymieszaną ze śmietaną i zagotować.Następnie do zupy dodać ugotowane ziemniaki, sól, pieprz, wegetę i wszystko wymieszać. Posypać natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję