menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karczochy pokroić w drobna kostkę, zalać bulionem i gotować ok. 30 min. Zmiksować (przetrzeć przez sito) Postawić na ogniu, wlać śmietankę, odrobinę osolić, silnie podgrzać lecz nie zagotowąć. Podawać gorącą.

ocena:

Zupa z karczochów

składniki

  • ½ kg serduszek karczochów
  • 2 szklanki bulionu z kury
  • 2 szklanki słodkiej śmietanki
  • trochę soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Karczochy pokroić w drobna kostkę, zalać bulionem i gotować ok. 30 min. Zmiksować (przetrzeć przez sito) Postawić na ogniu, wlać śmietankę, odrobinę osolić, silnie podgrzać lecz nie zagotowąć. Podawać gorącą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję