menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kurki umyć, pokroić w paski i podsmażyć na maśle. Wędzonkę pokroić drobniutko, podsmażyć. Cebule obrać, pokroić drobno i dodać do wędzonki, smażyć. Pod koniec smażenia dodać przecier pomidorowy. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w wywarze wraz z przyprawami (nie dogotować). Do ziemniaków włożyć smażone kurki i cebulę wraz z wędzonką. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać do zupy. Zabielić śmietanka i posypać natka pietruszki. Smacznego

ocena:

Zupa z kurek

składniki

  • 1/2 kg kurek
  • 2 duże cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • wywar z mięska dowolnego -około 1,5 l
  • 20 dag wędzonki
  • 2 łyżki masła
  • 5 dużych ziemniaków (nie rozpadających się)
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • śmietana (albo jogurt w wersji light)
  • 3 szt. ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 1/2 łyżeczki kminku
  • sól, odrobina pieprzu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kurki umyć, pokroić w paski i podsmażyć na maśle. Wędzonkę pokroić drobniutko, podsmażyć. Cebule obrać, pokroić drobno i dodać do wędzonki, smażyć. Pod koniec smażenia dodać przecier pomidorowy. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i gotować w wywarze wraz z przyprawami (nie dogotować). Do ziemniaków włożyć smażone kurki i cebulę wraz z wędzonką. Wycisnąć przez praskę czosnek. Dodać do zupy. Zabielić śmietanka i posypać natka pietruszki. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję