menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozgrzej olej z masłem. Dodaj boczek, smaż przez 3-4 minuty aż do uzyskania rumianego koloru. Następnie dodaj włoszczyznę i cukinię, smażę dodatkowe 3 minuty. Po tym czasie, dodaje podsmażone warzywa do delikatnie „mrugającego” wywaru. Gotuję 10 minut, wsypuję kapustę, batata i fasolę gotuje aż zmiękną. Wsyp posiekany koperek. Zupę można zagęścić zasmażką, dodać śmietanę lub koncentrat.

ocena:

Zupa z młodej kapusty z batatem

składniki

  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła
  • 1 młoda włoszczyzna, obrana i pokrojona w drobną kostkę
  • 70 g boczku wędzonego, pokrojonego w słupki
  • 1 mała cukinia, pokrojona w drobną kostkę
  • 2 l wywaru drobiowego lub warzywnego
  • ¼ główki młodej kapusty, drobno poszatkowanej
  • 1 obrany batat, pokrojony w kostkę
  • ½ szklanki białej konserwowej fasoli
  • kilka kropel soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Na patelni rozgrzej olej z masłem. Dodaj boczek, smaż przez 3-4 minuty aż do uzyskania rumianego koloru. Następnie dodaj włoszczyznę i cukinię, smażę dodatkowe 3 minuty. Po tym czasie, dodaje podsmażone warzywa do delikatnie „mrugającego” wywaru. Gotuję 10 minut, wsypuję kapustę, batata i fasolę gotuje aż zmiękną. Wsyp posiekany koperek. Zupę można zagęścić zasmażką, dodać śmietanę lub koncentrat.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję