menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Teraz dodaj paprykę i smaż dalej 3 minuty. Następnie wlej wino, odczekaj minutę aż częściowo odparuje, wsyp skórkę z cytryny, wlej pomidory, wymieszaj i duś razem 2-3 minuty. Zawartość garnka zalej wywarem, kiedy się zagotuje dodaj makaron. Po 5 minutach gotowania, dorsza pokrój w paski szerokości 1 centymetra i dodaj razem z krewetkami do zupy. Całość gotuj 2-3 minuty, po czym dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz natką pietruszki. Smacznego.

ocena:

Zupa z pomuchla (dorsza) z krewetkami

składniki

  • 1,5 l wywaru warzywnego lub rybnego
  • 200 g filetu z dorsza ze skórą
  • 100 g krewetek black tiger bez ogonów
  • 1 pokrojona w paski papryka
  • 1 posiekana cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 ml białego półwytrawnego wina
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 100 g makaronu orzo lub ewentualnie zacierki
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W garnku rozgrzej oliwę i przesmaż cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Teraz dodaj paprykę i smaż dalej 3 minuty. Następnie wlej wino, odczekaj minutę aż częściowo odparuje, wsyp skórkę z cytryny, wlej pomidory, wymieszaj i duś razem 2-3 minuty. Zawartość garnka zalej wywarem, kiedy się zagotuje dodaj makaron. Po 5 minutach gotowania, dorsza pokrój w paski szerokości 1 centymetra i dodaj razem z krewetkami do zupy. Całość gotuj 2-3 minuty, po czym dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz natką pietruszki. Smacznego.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję