menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy, wlewamy ciągle ubijając mleko, żółtka utarte z cukrem. Truskawki po obraniu i umyciu przecieramy przez sito bezpośrednio do garnka z mlekiem. Dekorujemy kilkoma ładnymi truskawkami. Możemy podawać też z grzankami lub biszkoptami.

ocena:

Zupa z truskawek

składniki

  • 2 l mleka
  • 700 g truskawek
  • 150 g cukru pudru
  • 3 żółtka

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mleko gotujemy, wlewamy ciągle ubijając mleko, żółtka utarte z cukrem. Truskawki po obraniu i umyciu przecieramy przez sito bezpośrednio do garnka z mlekiem. Dekorujemy kilkoma ładnymi truskawkami. Możemy podawać też z grzankami lub biszkoptami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję