menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlej 1,5 l wody do garnka i dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojone w 5 centymetrowe paski żeberka. Gotuj przez 30 minut. Marchewkę, selera oraz pietruszkę umyj i obierz. Pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Boczek posiekaj w kostkę i przesmaż na rozgrzanej suchej patelni. Kiedy wytopi się tłuszcz dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli zawartość patelni wsyp do garnka. Kapustę dość drobno pokrój i wrzuć do zupy. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do reszty składników. Kiedy kartofle zmiękną dołóż przecier pomidorowy i dopraw solą i pieprzem. Zagotuj i gotowe.

ocena:

Zupa z żeberkami. Przepis babci Jadzi

składniki

  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 mała cebula
  • ćwiartka selera
  • pół małej kapusty
  • 4 średnie ziemniaki – 300g
  • 300 g żeberek wędzonym
  • 100 g boczku
  • 70 g przecieru pomidorowego
  • 2-3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wlej 1,5 l wody do garnka i dodaj liść laurowy i ziele angielskie oraz pokrojone w 5 centymetrowe paski żeberka. Gotuj przez 30 minut. Marchewkę, selera oraz pietruszkę umyj i obierz. Pokrój w półplasterki i dodaj do zupy. Boczek posiekaj w kostkę i przesmaż na rozgrzanej suchej patelni. Kiedy wytopi się tłuszcz dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zeszkli zawartość patelni wsyp do garnka. Kapustę dość drobno pokrój i wrzuć do zupy. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, dodaj do reszty składników. Kiedy kartofle zmiękną dołóż przecier pomidorowy i dopraw solą i pieprzem. Zagotuj i gotowe.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję