menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do przecedzonego wywaru dodajemy żur, pokrojone w kostkę: kiełbasę, warzywa i mięso oraz pokrojony biały ser i jaja ugotowane na twardo w ćwiartkach, przyprawy i posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek. Zupę zagotowujemy przyprawiając ją śmietaną.

ocena:

Żurek Małopolski – tzw. zupa wielkanocna

składniki

  • 2,5 l wywaru
  • 500 ml zakwasu na żur
  • 10 jajek
  • 500 g białej kiełbasy
  • 500 g białego sera
  • 250 ml śmietany
  • pieprz, sól
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Do przecedzonego wywaru dodajemy żur, pokrojone w kostkę: kiełbasę, warzywa i mięso oraz pokrojony biały ser i jaja ugotowane na twardo w ćwiartkach, przyprawy i posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek. Zupę zagotowujemy przyprawiając ją śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję